Produkter för mamma opiat (4)

Natriumacetat

Natriumacetat

Natriumacetat är natriumsaltet av ättiksyra och framställs genom reaktionen av ättiksyra med en natriumförening. Det är ett färglöst salt med svag ättikslukt, som löser sig bra i vatten men dåligt i alkohol. När en mättad natriumacetatlösning kristalliseras avges värme. Användning: Livsmedel: * Syraregulator * Konserveringsmedel Kosmetik: * Puffer * Maskering av grunddoften Tekniskt: * Tillverkning av värmepåsar * Energilagring CAS (trihydrat): 6131-90-4 CAS (vattentorr): 127-09-3 Lagring: svalt, torrt, skyddat mot ljus, förvaras i slutna behållare Livsmedelstillsats: E262 Summformel: C2H3NaO2
Mineraler Vitaminer

Mineraler Vitaminer

En naturlig lösning för det dagliga behovet av kalcium med Aquamin® - ett biologiskt tillgängligt kalcium från den röda havsalgen. Att kompensera brister är bättre... Personer som får i sig för lite kalcium i sin dagliga kost, eftersom de inte äter mejeriprodukter, äter veganskt... kan kompensera och optimera kalciumintaget med hjälp av OsteoAqua effects. Aquamin® är ett naturligt kalciumtillskott från mineraliserade havsalger (Lithothamnion sp.), som växer i vissa kalla och tempererade hav. Det kalcium som används här - Aquamin® - är föremål för ständig vetenskaplig kontroll enligt EU:s riktlinjer. EU: Sverige vit: vit
D-Panthenol

D-Panthenol

D-Panthenol eller Dexpanthenol är en föregångare till vitamin B och en till pantotensyra tillhörande alkohol. Den viskösa, gulaktiga till klara produkten produceras syntetiskt. Den är känslig för högre temperaturer och bör bearbetas vid ett pH-värde mellan fyra och sex. D-Panthenol är lättlöslig i vatten och etanol och är olöslig i fetter och oljor. Människokroppen omvandlar D-Panthenol till vitamin B5. CAS-nummer: 81-13-0 EINECS: 201-327-3 Hållbarhet: 2 år Lagring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats i originalförpackning
Natriumlaktat

Natriumlaktat

är en natriumsalt av mjölksyra. Natriumlaktat tillhör gruppen av fuktgivande ämnen för huden, som bevarar hudens egen fukt och bidrar till ett något surt pH-värde. Ämnena (glycerin, urea och organiska syror) bildar tillsammans Natural Moisturizing Factor (NMF). I EU är natriumlaktat känt som livsmedelstillsats E 325. Saltet är lättlösligt i vatten. Vätskan är nästan färglös och nästan utan doft eller smak. Natriumlaktat finns också i olika koncentrationer (50 % / 60 %), på begäran med justerat pH-värde. Kvaliteter: 50%, 50% pH 5.5, 60% Utseende: klar till vit CAS-nummer: 72-17-3 INCI: Natriumlaktat Hållbarhet: 2 år Förvaring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning